Je sladšia káva s minimálnou horkosťou. Dopĺňa ju krémové telo s tónmi mlieka a sladu. Dochuť charakterizuje čokoláda a kakao. Acidita je minimálna. Ideálna pre milovníkov jemnejších, sladších chutí s delikátnou hutnosťou a vulkanickou penou, ktoré sú typické pre tento druh kávy.
Brazília presne tak, ako miluje tanec, miluje aj kávu. Preto produkuje asi tretinu kávy na svete. Pomáha jej k tomu aj podnebie, ktoré je vhodné pre pestovanie. Krajina je to obrovská, a to je dôvod, prečo je ťažké spoznať špecifickú chuť. Kávovníky, ktoré rastú v severnej časti krajiny pri mori, spoznáte podľa typickej prímorskej chuti. Ak ste si vždy mysleli, že Taliani robia najlepšiu kávu, možno ste nevedeli, že práve konečný stav talianského espresso pochádza práve z brazílskej kávy.
Všeobecné informácie | |
Sladkosť | 8/10 |
Horkosť | 3/10 |
Kyslosť | 2/10 |
Kréma | 7/10 |
Poznámka | Typická chuť sladšej, jemnejšej kávy |