Najväčší kávičkari? Jednoznačne v Etiópii

Najväčší kávičkari? Jednoznačne v Etiópii

Bobule sa spracuvávajú mokrou aj suchou metódou, jednoznačne však prevažuje suchá. Zrná sa delia ďalej podľa veľkosti, a to na Mokka, Shortberry a Longberry, ktoré, konkrétne, sú aj najobľúbenejšie, pretože sa vyznačujú jemnou, čokoládovou chuťou s príjemnou korenenou arómou. Jedná sa o 100 % arabicu. Tento druh kávy sa praží miernejšie ako ostatné, aby nestratila svoju pravú výstižnosť. Možno ste netušili, ale práve v Etiópii sa vypije najviac šálok kávy v celej Afrike. Domáci si ju robia na spôsob turka a pridávajú do nej svoju bylinu.

Veľká škoda je, že v súčasnosti domorodí obyvatelia preferujú pestovanie kátu, a teda drogy, z ktorej ide viac peňazí. Kávovníky často zanedbávajú a dokonca ničia, aby mohli pestovať spomenutý ker.